Πρόσφατες δραστηριότητες

Ο/Η Teilor σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟ- ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ του/της Ανδρεας Γιαννόπουλος
"Και περικοπές στη…"
Πριν από 5 ώρες
Ο/Η ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ είναι τώρα μέλος του Επιβάτες Προαστιακού
Πριν από 10 ώρες
Καταχώριση ιστολογίου από το χρήστη Ανδρεας Γιαννόπουλος

ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟ- ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ...ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟ,…Δείτε περισσότερα
Πριν από 12 ώρες
Ο/Η Ανδρεας Γιαννόπουλος σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΕΚΤΑΚΤΟ του/της Ανδρεας Γιαννόπουλος
χθες
Ο/Η Ανδρεας Γιαννόπουλος σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΕΚΤΑΚΤΟ του/της Ανδρεας Γιαννόπουλος
"οι ΣΠΑΠ Α.Ε. ηταν έτη…"
χθες
Ο/Η Ανδρεας Γιαννόπουλος σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΕΚΤΑΚΤΟ του/της Ανδρεας Γιαννόπουλος
"ο ΣΥΡΙΖΑ…"
χθες
Ο/Η Dim Ham σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΕΚΤΑΚΤΟ του/της Ανδρεας Γιαννόπουλος
""σταθμου…"
χθες
Το μέλος Aaliyah Daniel δημοσίευσε μια κατάσταση
χθες

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

'Εχω βαρεθεί να διορθώνω και να δίνω εξηγήσεις ότι  η σωστή και επίσιμη ονομασία του σταθμού Αχαρνές είναι ΑΧΑΡΝΑΙ και όχι Μενίδι.....Ο δήμος άλλαξε όνομα το 1905!!!!!!(ναι καλλά το διαβάσατε .......1905 με επίσημο ΦΕΚ από το κράτος) και πήρε την αρχαία του ονομασία.

Έχει περάσει ένας αιώνας και κάτι ψιλά και κάποιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ (όχι όλοι μόνο οι κολλημένοι.......) εξακολουθούν να φωνάζουν τη στάση όχι με το επίσημο όνομα αλλά με το παρατσούκλι......το μπέρδεμα είναι μεγάλο και η επιμονή τους μεγαλύτερη.....δεν έχω κάτι με το όνομα απλά.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!!!!!!!!! 

Για αυτούς και όσους ακόμη εξακολουθούνα να ζουν 107 χρονια πίσω έχω ένα χάρτη με τις ονομασίες και άλλων σταθμών με τις δικές τους παλιές και κατηργημένες ονομασίες (παρατσούκλια) γαι να τους βοηθήσει όποτε κάνουν ανακοινώσεις να μην ΑΔΙΚΟΥΝ και άλλους σταθμούς και να τα λένε ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ......το κάνουν που το κάνουν ας το κάνουν σωστά.....οχι ημίμετρα!!!!!

Προβολές: 1839

Σχόλιο από τον/την ΜΑΝΩΛΗΣ J. στις 23 Μάρτιος 2012 στις 15:15

1] Η ονομασίες Πεύκη και Μεταμόρφωση προφανώς «αγαπήθηκαν» και υιοθετήθηκαν από τους κατοίκους της Μαγκουφάνας και των Κουκουβάουνων. Όπως δείχνει να έχει υιοθετηθεί και η πρόσφατη ονομασία Ίλιον για τα Νέα Λιόσια.  

Δεν έχω την αίσθηση πώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την ονομασία Αχαρνές. Και κάτοικοι της περιοχής και οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, χρησιμοποιούν την ονομασία Μενίδι. Μάλλον ο σταθμός θα έπρεπε να μετονομαστεί σε ΜΕΝΙΔΙ ή ΜΕΝΙΔΙ(ΑΧΑΡΝΕΣ) για να μην υπάρχει το μπέρδεμα.

2] Δεν νομίζω πως η ονομασία Μαγκουφάνα άγγιξε ποτέ το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο σιδηροδρομικός σταθμός ΗΡΑΚΛΕΙΟ. 

3] Ως προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Στεφάνου: «Το μόνο που υπήρχε τότε στην περιοχή ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός με την επωνυμία «Οίον» (η κατασκευή του σταθμού έγινε το 1904). Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων υπήρχαν οι γηγενείς κάτοικοι του (Παλιού) Μπογιατίου, της σημερινής δηλαδή Άνοιξης, οι οποίοι έβλεπαν με εχθρότητα και μίσος την εγκατάσταση των προσφύγων που τους αποκαλούσαν ΠΡΟΣ «ΣΦΙΓΓΕΣ».Οι πρόσφυγες δημιούργησαν αμέσως το Νέο Μπογιάτι. »

πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Άγιος_Στέφανος_Αττικής 23/03/2012 15:10

Σχόλιο από τον/την Teilor στις 23 Μάρτιος 2012 στις 16:44

Ο σταθμός στη θέση Αχαρνών από τη κατασκευή του έχει ονομαστεί Αχαρνες....  όσο υπάρχει η ταμπέλα που λεει ΑΧΑΡΝΑΙ  θα το λέμε έτσι....φυσικά η προτασή σου για αλλαγή ονόματος σε έναν ιστορικό σταθμό της Αττικής (έτος κατασκευής 1906) απλά είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Αν είναι έτσι αγαπητέ μου το ΣΚΑ να το λέμε ΣΚΜ και το μελλοντικό κάτω Αχαρναί   Κάτω Μενίδι......Ο οικισμός Μπογιάτης ήταν  στο σημείο του σημερινού Αγίου Στεφάνου...μη παίζουμε με τα χιλιόμετρα ..........η ονομασία ενώς σταθμού δεν προηποθέτει ότι ο σταθμός βρίσκεται στη καρδιά του οικισμού αλλά στα διοικητικά όρια του.

Και κάτι τελευταίο η ονομασία αγαπήθηκε από τους κατοίκους ........ απλά ΔΕΝ σεβάστηκε από τους υπόλοιπους εκτός του Δήμου. Ο Αριστοφάνης έγραψε τους "Αχαρνείς" και όχι τους Μενιδιάτες!!!!!!!!

Σχόλιο από τον/την Teilor στις 23 Μάρτιος 2012 στις 16:50

Επίσης με αυτή τη πρόταση σου....δηλαδή διπλή ονομασία ή αλλαγή ονόματος θα ήθελα να μάθω πως θα βλέπανε οι κάτοικοι Αφιδνών ο σταθμός τους να αλλαζε όνομα σε Κιούρκα ή Κιουρκα (Αφίδναι).......απορία κάποιος από τα μέρη εκεί μπορεί να απαντήσει στον Μανώλη?

Σχόλιο από τον/την Teilor στις 23 Μάρτιος 2012 στις 17:01

Επίσης Μανώλη και μία αλλαγή ονόματος στην οδό Αχαρνών στην Αθήνα θα ήταν πολύ καλή......θα την αλλάξουμε σε ΟΔΟΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ.......ή Μενιδίου (ΑΧΑΡΝΩΝ) όπως και η Πατησίων έχει 2 ονόματα και λέγεται επίσημα 28ης Οκτωβρίου.....

Σχόλιο από τον/την ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ στις 29 Μάρτιος 2012 στις 0:29

Προς κον Ξυριστάκη. Για να είμαστε σωστοί, μεταφέρω από την ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου:
«Η πόλη επανέκτησε επίσημα το όνομα ΙΛΙΟΝ από το Σεπτέμβριο του 1994 (έως τότε έφερε το όνομα Νέα Λιόσια), αφού το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει τότε ότι θα έπρεπε να επαναφέρει την αρχική ονομασία του οικισμού που δημιουργήθηκε στην περιοχή του σημερινού δήμου στα μέσα του περασμένου αιώνα», δηλαδή του 19ου αιώνα !!!!!

Σχόλιο από τον/την ΜΑΝΩΛΗΣ J. στις 29 Μάρτιος 2012 στις 3:21

http://www.ilion.gr/web/guest/thecity

στην παραπάνω υποσελίδα της ιστοσελίδας του Δήμου αναφέρεται αναλυτικότερα η ιστορία της περιοχής και της ονομασίας της. Η επανονομασία του σημερινού Δήμου έγινε δεκτή από τους κατοίκους της περιοχής και κατά συνέπεια σεβαστή και από τους υπόλοιπους εκτός του Δήμου. 18 χρόνια μετά το όνομα ΝΕΑ ΛΙΟΣΙΑ έχει σχεδόν ξεχαστεί.

Αν και οι κάτοικοι της σημερινής Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών έχουν αγαπήσει εξίσου το όνομα που δόθηκε στην περιοχή τους με ένα ΦΕΚ του 1905, δεν έχουν καταφέρει στα 107 χρόνια που πέρασαν να λησμονήσουν και οι υπόλοιποι τον όρο ΜΕΝΙΔΙ.

Ευτυχώς πού δεν υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ γιατί κάποιο κολλημένοι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα λέγανε «ΛΟΥΤΣΑ».

Γνωρίζει κανείς εάν η ονομασία ΑΛΙΑΝΘΟΣ εξακολουθεί να είναι επίσημη ονομασία της περιοχής στην οποία δόθηκε;

Πάντως όλοι ξέρουμε πώς ο σιδηροδρομικός σταθμός ανάμεσα στην ΠΑΛΛΗΝΗ και το ΚΟΡΩΠΙ δεν λέγεται ΠΑΙΑΝΙΑ - ΛΕΟΝΤΑΡΙ!!! 

Σχόλιο από τον/την ΜΑΝΩΛΗΣ J. στις 29 Μάρτιος 2012 στις 3:33

προς κύριο ΒΑΡΔΑΚΗ ΣΠΥΡΟ:

Εάν μετακομίσετε σε άλλη περιοχή και πάλι ο ίδιος άνθρωπος δεν θα είστε, με την ίδια προσωπικότητα και τον ίδιο χαρακτήρα; [άσχετα έαν υπάρχουν στερεότυπα και προκαταλήψεις για περιοχές και τους ανθρώπους που τις κατοικούν]

Στην περίπτωση που αυτή η περιοχή έχει ένα αρχαιοελληνικό όνομα, αυτό το γεγονός θα σας κάνει πιο αξιόλογο άνθρωπο; 

Στην περίπτωση που αυτή η περιοχή έχει ένα μεσαιωνικό/αρβανίτικο όνομα,  αυτό το γεγονός θα σας κάνει λιγότερο αξιόλογο άνθρωπο;  

Σχόλιο από τον/την Teilor στις 29 Μάρτιος 2012 στις 9:18

Όσο ο σταθμός στο κέντρο των Αχαρνών έχει επίσημη ονομασία ΑΧΑΡΝΕΣ οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τον αποκαλούν ΑΧΑΡΝΑΙ........δεν με ενδιαφέρει πως τον αποκαλούν όλοι οι άλλοι,  έτσι και  αλλιώς τα επίσημα έγραφα που δεν αναφέρουν τη περιοχή σαν Αχαρνές ΔΕΝ ισχύουν!!!!!! 

Εφορία -Πολεοδομία- Αστυνομία -Δήμος απλά δεν δέχονται έγραφα με ονομασία Μενίδι...!!!!!!!!!!!!!!!! (η ονομασία "Μενίδι" εμφανίζεται μόνο σε συμβόλαια πριν του 1915).

Η κουβέντα γίνεται μόνο για τη τάξη των πραγμάτων.......οι ανακοινώσεις πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις επίσημες ονομασίες του σταθμού και όχι με βάση τη προσωπική εκτίμηση  του κάθε υπαλλήλου.

Το Μπραχάμι Μπραχάμι θα λέγεται για πάντα....στο σταθμό του Μετρό όμως οι ανακοινώσεις λένε Αγιο Δημήτριο (και σωστά κάνουν)...........

Το Μενίδι Μενίδι θα το αποκαλούν πάντα ο σταθμός όμως λέγεται επίσημα ΑΧΑΡΝΑΙ οσο αυτές οι ταμπέλες αναγράφουν την επίσημη ονομασία είναι όλοι υποχρεωμένοι να τηρούν αυτό που διαβάζουν.

Σχόλιο από τον/την ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ στις 3 Απρίλιος 2012 στις 22:46

Κύριε Ξυριστάκη, με συγχωρείτε αλλά μόλις σήμερα είδα το σχόλιο σας.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα λέτε όλα αυτά και κάνετε αυτές τις ερωτήσεις. Τι σχέση έχουν με το σχόλιο μου ? Εγώ απλώς συμπλήρωσα ότι το όνομα Ίλιον που δόθηκε από το 1994 στα Νέα Λιόσια, δεν είναι κάτι το πρόσφατο, αλλά η αναβίωση της παλαιάς ονομασίας του οικισμού που ίδρυσε η Βασίλισσα Αμαλία, παράλληλα με την κατασκευή του πύργου της στο  μετέπειτα κτήμα Σερπιέρι (εξ ού και η ονομασία πύργος βασιλίσσης στο σημερινό πάρκο Τρίτση). Δεν έθεσα κανένα θέμα προκαταλήψεων ούτε απαξίωσης των κατοίκων της περιοχής. Και γιατί να το κάνω αφού από την πλευρά της μάνας μου κατάγομαι από το Καματερό. Βέβαια  χάριν αστεϊσμού θα έλεγα ότι έτσι όπως  το θέτετε, σοβαρό πρόβλημα θα έχουν οι σημερινοί κάτοικοι του Χολαργού, όταν συνειδητοποιήσουν ότι ο αρχαίος Δήμος των Χολαργέων δεν ήταν στον σημερινό Χολαργό, αλλά στο σημερινό Ίλιον – Νέα Λιόσια, όπως απεδείχθη από σοβαρά αρχαιολογικά ευρήματα της δεκαετίας του 60.

Σχόλιο από τον/την ΜΑΝΩΛΗΣ J. στις 4 Απρίλιος 2012 στις 10:36

^

Τυπικά απευθύνθηκα σε εσάς, όμως η αρχική καταχώρηση του Teilor και τα σχόλια που την ακολούθησαν είναι προσβάσιμα σε όλους. Ουσιαστικά το σχόλιο απευθύνεται σε οποιονδήποτε το διαβάσει. 

[μια παροιμία λέει "τα λέω στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά"!]

----------------------------------------------

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση σε όλους και μακάρι τα προβλήματα που θα μας απασχολούν από εδώ και πέρα να είναι του επιπέδου:

-Ηχητικές αναγγελίες στάσεων.

-Μετονομασίες δήμων και η αποδοχή τους από τον κόσμο.  

 

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Επιβάτες Προαστιακού για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Επιβάτες Προαστιακού

© 2017   Created by Γιάννης Γλυκοφρυδης.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης