Πρόσφατες δραστηριότητες

Ο/Η Ανδρεας Γιαννόπουλος σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΧΝΟΥΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΕΝΩΝ, ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ» του/της george
"θριασιο-Θηβα...θα…"
Πριν από 45 λεπτά
Ο/Η Ανδρεας Γιαννόπουλος σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΧΝΟΥΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΕΝΩΝ, ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ» του/της george
"νικολακης…"
Πριν από 47 λεπτά
Καταχώριση ιστολογίου από το χρήστη Ανδρεας Γιαννόπουλος

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ #8

ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Α. ΛΙΟΣΙΑ-ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΤΟ Σ/Κ.τωρα που η τραινοσε εγινε ιταλικο δημόσιο, οι…Δείτε περισσότερα
Πριν από 55 λεπτά
Ο/Η Teilor σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΧΝΟΥΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΕΝΩΝ, ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ» του/της george
"Αν γινόταν ποτέ…"
Πριν από 7 ώρες
Ο/Η george σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ του/της george
"Πηγή της είδησης…"
Πριν από 11 ώρες
Ο/Η george σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου Πάτρα: Οι προτάσεις της κυβέρνησης για υπογειοποίησης της γραμμής του τρένου από την οδό Κανελλοπούλου του/της george
"Πηγή της είδησης…"
Πριν από 11 ώρες
Ο/Η george σχολίασε την καταχώριση ιστολογίου ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΄΄ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ΄΄ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΣΕ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΕ» . του/της george
"ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙ&Kap…"
Πριν από 12 ώρες
Καταχωρίσεις ιστολογίου από το χρήστη george
Πριν από 12 ώρες

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...
Ο σταθμός Αχαρνές ύστερα από 107 χρόνια λειτουργίας έκλεισε πέσανε οι τίτλοι τέλους.

Τα τρένα σταματάνε μεν χωρίς όμως προσωπικό.Σε μία πόλη 250000 κατοικων ο ιστορικός της σταθμός που άντεξε 2 πολέμους και έναν καταστροφικό σεισμό ΔΕΝ μπόρεσε να μείνει ανοιχτός.
Το αποτέλεσμα είναι τραγικό.
1)Τα φώτα στις πρόσφατα ανακαινισμένες πλατφόρμες είναι κλειστά, το σκοτάδι έχει καλύψει όλη την έκταση.
2)Χάρτες και πίνακας δρομολογίων έχουν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς αλλαγές και δρομολόγια.
3) Τα ακυρωτικά μηχανήματα δεν υπάρχουν καθώς η έκδοση γίνεται μέσα στους συρμούς.
4)Οι βανδαλισμοί σε όλο τον ιστορικό σταθμό έχουν κάνει την εμφανισή τους, γκράφιτι,σκουπίδια και κατουρημένες επιφάνεις είναι πλέον το κυρίαρχο Αρχιτεκτονικό ντεκόρ του σταθμού.
5) Η έλειψη προσωπικού έχει μεταμορφώσει όλο τον σταθμό σε στέκι από πρεζάκια, που μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ από την Αθήνα στα γύφτικα της περιοχής.
6)Η ενημέρωση είναι ανύπαρκτη, δηλαδή στη κάθε καθυστέρηση ή αλλαγή να μην ενημερώνεται κανείς επιβάτης καθώς ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό.
7)Η χρήση ναρκωτικών γίνεται επίσημα στα παγκάκια στην είσοδο του σταθμού και στον τηλεφωνικό θάλαμο.
8)Τα ασανσέρ δεν έχουν φωτισμό και δεν δουλέυουν,
9)Η γέφυρα που ενώνει τη μία πλατφόρμα με την άλλη δεν έχει φωτισμό και αργά το βράδυ γίνεται διακίνηση ναρκωτικών πάνω σε αυτήν.
10) Κάτω από τη γέφυρα ακι μέσα στα παλία κοντείνερ μένουν το βράδυ πρεζόνια που χάσανε το τελευταίο δρομολόγιο.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΣ.


Συμβουλές προς όλα τα υγιεί μέλη της κοινωνίας που εξακολουθούν να μπαίνουν στο τρένο.
Α) Παρακαλείστε να περιμένετε το τρένο πρός Αθήνα στην άκρη της αποβάθρας πρός τη πλέυρά της στάσης των λεωφορείων (παλαιό περίπτερο), ο φωτισμός είναι πιο κατάλληλος από τα φώτα του δρόμου και σε περίπτωση κινδύνου θα σας ακούσουν από την κεντρική οδό Κων/λεως.
Β) Μην ψάχνετε για εισητήρια η έκδοση γίνεται μέσα στο τρένο και επειδή πλέον ο έλενχος από το ΣΚΑ και κάτω δεν υπάρχει....είναι λογικό ότι θα πάτε Αθήνα ή Πειραιά ΔΩΡΕΑΝ.
Στην επιστροφή θα πρέπει να βγάλετε εισητήριο ανόδου 1,40.
Γ) Στην επιστροφή σας από Αθήνα ΜΗΝ πάτε από τη νεα γέφυρα απέναντι καθώς είναι πολύ επικίνδυνη. Μπορείτε να βγείτε στον κεντρικό δρόμο και περπατώντας περάλληλα με τις γραμμές να περάσετε απέναντι από την παλιά την τσιμεντένια που υπάρχει μετά την εκκλησία του Εσταυρωμένου, έχει περισσότερο φως περισσότερη ζωή και ΔΕΝ έχει πρεζόνια.
Δ)Μην περπατάτε στα χώματα και να ακολουθείτε τις προκαθορισμένες διαδρομές από μπετόν. Υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ πεταμένες σίριγκες.
Ε) Να προσπαθείτε να ενημερώνεστε από τον ΣΤ,Λαρίσης για δρομολόγια ή αλλαγές καθώς στον δικό μας σταθμό ΔΕΝ υπάρχουν πλέον ανακοινώσεις.

ΕΦΟΣΟΝ Ο ΟΣΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αυτό το άρθρο αφορά μόνο τους χρήστες του σταθμού ΑΧΑΡΝΑΙ και αν έχετε σκοπό να σχολιάσετε καλό θα ήταν να είστε χρήστης του σταθμο.

Προβολές: 1685

Σχόλιο από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ στις 10 Φεβρουάριος 2013 στις 20:16

Φίλε teilor δεν υπάρχει πιο ακριβής περιγραφή για να δώσεις στον κόσμο να καταλάβει το χάλι μας!!!Σήμερα χρησιμοποίησα το προαστιακό μαζί με τη γυναίκα μου για βόλτα και πραγματικά η κατάσταση είναι δραματική. Ο σταθμός είναι σε άθλια κατάσταση κυρίως λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού ναρκομανών οι οποίοι το έχουν κάνει μπουρδέλο! Όλοι μας ξέρουμε το δρομολόγιο που ακολουθούν ,που τα παίρνουν ,που κάνουν χρήση,κλπ , η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν ξέρει???Καλά όσο για τη βρώμα εντός και εκτός τρένου δεν περιγράφεται!! Αλλά έτσι είναι αυτό μας αξίζει!!

Σχόλιο από τον/την Νίκος στις 10 Φεβρουάριος 2013 στις 22:41

Βλέποντας αυτή την ανάρτηση το μόνο που έχω να πω είναι το εξής: 1) εσείς που χρησιμοποιείτε το σταθμό ενημερώστε την Αστυνομία για το τι ακριβώς συμβαίνει στον σταθμό, και 2) πάρτε ένα τηλέφωνο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή στείλτε ένα email περιγράφοντας την παραπάνω κατάσταση (http://www.trainose.gr/page/epikoinonia-0, http://www.trainose.gr/page/eksypiretisi-pelaton).

Δεν είναι τίποτα για εσάς να πάρετε ένα τηλέφωνο ή να πάτε μέχρι το Α.Τ. της περιοχής σας, και μια μικρή αντίδραση από την Αστυνομία, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βοηθήσει πολύ εσάς που χρησιμοποιείτε το σταθμό!

Σχόλιο από τον/την KostasB στις 10 Φεβρουάριος 2013 στις 22:55

Θα παρέμβω απαντώντας στο Νίκο.

Είναι αυτονόητα και φαντάζομαι ότι τα έχουν ήδη κάνει. Ωστόσο απ' τη μια η Τραινοσέ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενημερώσει την αστυνομία, απ' την άλλη η αστυνομία σε ό,τι αφορά τον προαστιακό, έχει δείξει ξεκάθαρα τη στάση της (σ.σ. αδιαφορία). Δυστυχώς αυτές δεν είναι λύσεις.

Όπως πολύ σωστά λέει και το κείμενο, στη σημερινή κατάσταση ο καθένας θα πρέπει να παίρνει προσωπικά μέτρα ασφαλείας και να τα εφαρμόσει αν κριθεί αναγκαίο. Εξάλλου η άμυνα είναι νόμιμη. Εφόσον το κράτος δεν έχει φροντίσει και δεν θέλει να κάνει σκούπα στο ΣΚΑ, η αυτοδικία είναι η μόνη λύση. Διαφορετικά ρισκάρεις. Προσωπικά δεν θα περπατούσα ούτε μέρα σε αυτό που περιγράφεται, το θεωρώ μέγιστη υποβάθμιση και θέλω να απέχω από την οποιαδήποτε επαφή με όλο αυτό το σιφερτό. Οι εργαζόμενοι του προαστιακού ας κάνουν και μια 24ωρη απεργία με μοναδικό αίτημα την αστυνόμευση και εκκαθάριση στο ΣΚΑ. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας επιβάτης να τους εναντιωθεί, ίσα ίσα.

Σχόλιο από τον/την ΜΑΝΩΛΗΣ J. στις 10 Φεβρουάριος 2013 στις 23:59

"Στην επιστροφή θα πρέπει να βγάλετε εισητήριο ανόδου 1,40."


Eισιτήριο απλής διαδρομής ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1,40 EUR που καλύπτει την διαδρομή Πειραιάς-Δεκέλεια ή ενδιάμεσο τμήμα της παραπάνω διαδρομής. Υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης αντίστοιχου εισιτηρίου μετ' επιστροφής με τιμή 2,20 EUR.

Δεν ισχύει το ενιαίο εισιτήριο Ο.Α.Σ.Α. 1,40 EUR.

Σχόλιο από τον/την Teilor στις 11 Φεβρουάριος 2013 στις 12:02
Ο Δήμος είναι ενημερωμένος με προσωπικά τηλεφωνήματα σε αντιδημάρχους κτλ.
Η αστυνομία είναι ενημερωμένη άπειρες φορες το 100 για θερμή παράκλιση προς ομάδα ΔΙΑ-χωρίς αποτέλεσμα.
Ο ΟΣΕ έχει ενημερωθεί ,η κυρία στο τμήμα παραπόνων έιναι πολύ ευγενική το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαβιβάσει το παράπονο, τίποτα περισσότερο.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!!!
Οσο για το εισητήριο είναι αστείο να μιλάμε για εισητήριο ΑΝΟΔΟΥ όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ - Αν αγοράσω εισητήριο επιστροφής από ΑΘΗΝΑ!!!!! που θα το ακυρώσω το επόμενο πρωί? με τα δόντια μου?
ΔΕΝ ΕΛΕΝΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ.
Τα πρεζόνια ΠΡΕΠΕΙ να μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ!!!! (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ).
Σχόλιο από τον/την rouf στις 11 Φεβρουάριος 2013 στις 12:55

η αναρτησή σου είναι και στο blog των μηχανοδηγών (στέκι της έλξης) και απο εκεί πήγε και στο metaforespress

Σχόλιο από τον/την Vassilis1924 στις 11 Φεβρουάριος 2013 στις 13:00
Σχόλιο από τον/την Dim Ham στις 11 Φεβρουάριος 2013 στις 15:36

Δεν είναι μόνο ο σταθμός "Αχαρναί" που παρουσιάζει αυτή την εικόνα εγκατάληψης, ισχύει λίγο πολύ σε όλους τους σταθμούς. Ποτέ δεν υπάρχει παραπάνω από ένα άτομο στο σταθμό, και αυτό είναι είτε ο εκδότης είτε ο σικουριτάς το βράδυ και αν, και τα μηχανήματα λειτουργούν όποτε θυμηθούν.

Για το θέμα με τους ναρκομανείς στο ΣΚΑ ή αλλού, σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για κανέναν, ούτε για τον επιβάτη που παρακολουθεί αυτό το θέαμα και πολύ περισσότερο για τους ίδιους. Αν το δούμε όμως λίγο πιο ψυχρά, οκ βλέπουμε ένα άσχημο θέαμα για το τέταρτο που θα μείνουμε στο ΣΚΑ, αλλά μέχρι εκεί, δεν ευθύνεται για την υποβάθμιση της ζωής μας η οπτική επαφή με τους ναρκομανείς. Για την υποβάθμιση της ζωής μας φροντίζουν οι 300οι γραβατωμένοι στο Σύνταγμα με τις αποφάσεις που παίρνουν. Η αύξηση των ναρκωμανών είναι και μια συνέπεια από αυτές. Το ζήτημα είναι το πρόβλημα να μην υπάρχει και όχι να το κρύψουμε κάτω από το χαλί απλά για να μη το βλέπουμε εμείς και ας είναι πιο πέρα.

Όσο για το εισιτήριο για το σταθμό Αχαρναί, για άλλη μια φορά θα τονίσω την παράλογη εώς και ληστρική οικονομική πολιτική της Τραινοσέ. Ας μας εξηγήσει η Τραινοσέ, γιατί οι σταθμοί Μαγούλα,Ασπρόπυργος,Παλλήνη,Παιανία-Κάντζα,Κορωπί είναι πιό αστικοί από τους Αχαρναί,Δεκέλεια,Άγιο Στέφανο. Ακόμα πιο παράλογο όμως είναι στο σταθμό Αχαρναί, στα 2 λεπτά από το ΣΚΑ, που το εισητήριο ήταν πάντα στο 1,40 να μην δέχονται το αστικό ενιαίο ειδικά και μετά τη δημιουργία του Πειραιάς-Χαλκίδα. Προσωπικά θεωρώ μα@@@ια το να βγάλει κάποιος το one way εισιτήριο της Τραινοσέ από Αχαρναί, μπορεί να έχει προμηθευτεί ενιαίο και να ανεβαίνει με αυτό. Να πεί τί, ο ελεγκτής, εξ' άλλου μέχρι να έρθει, το τρένο θα είναι ήδη στο ΣΚΑ.

Σχόλιο από τον/την Teilor στις 14 Φεβρουάριος 2013 στις 12:53
Πραγματικά θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί με όλους τους επιβάτες του Προαστιακού.
Από εχθές 13/2/2013 κάποια φώτα άναψαν και πάλι στο σταθμό Αχαρναί.
Δεν γνωρίζω αν έχει να κάνει με την ανάρτηση μου (ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ), το ευχάριστό όμως είναι ότι μετά από μήνες απαξίωσης έστω αυτή η μικρή αλλαγή είναι κάτι, μία αρχή για κάποιους -σωτήριο για κάποιους άλλους.
Όπως πάντα με προσοχή.
Ευχαριστώ.
Σχόλιο από τον/την rouf στις 14 Φεβρουάριος 2013 στις 14:21

Να νομίζεις.

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Επιβάτες Προαστιακού για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Επιβάτες Προαστιακού

© 2017   Created by Γιάννης Γλυκοφρυδης.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης