ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τετάρτη 6 Απριλίου: Απεργιακές κινητοποιήσεις

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
 

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ΩΡΗ γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

Εδώ και 12 χρόνια ζούμε υπό το καθεστώς των συνεχιζόμενων κρίσεων που επιφέρουν λιτότητα, ανισότητες, φτωχοποίηση και μας έχουν εγκλωβίσει ως εργαζόμενους, ως συνταξιούχους, ως χώρα σε οικονομική ασφυξία επηρεάζοντας τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας την ίδια μας τη ζωή.

Οι Κυβερνήσεις επιβάλλουν συνεχώς δυσβάστακτα μέτρα οδηγώντας τη ζωή μας σε αδιέξοδο, δίχως μέλλον, δίχως αξιοπρέπεια και γι΄αυτό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια, απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.

Στην κρίση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία η οποία συνεχίζεται, ήλθε να προστεθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία τις συνέπειες του οποίου θα «πληρώσουν» όλοι οι Λαοί με την ενεργειακή και την επερχόμενη επισιτιστική κρίση.

ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε και να  διεκδικούμε αλλαγή πολιτικής, απαιτώντας  αξιοπρεπή διαβίωση κι ένα ρεαλιστικό και δίκαιο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης αποτρέποντας την καταστροφική πορεία που σήμερα βιώνει η χώρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

-Επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας.

-Αντιμετώπισης της ακρίβειας.

-Προσλήψεις προσωπικού.

 
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι
© 2019 Σωματείο Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού.